Het verhaal van onze thee

Onze thee is een verfijnd product met een rijke geschiedenis. Samen met onze partners, de theeboeren uit verschillende landen, streven we naar hoogwaardige thee. Onze zoektocht leidt ertoe dat elke kop een verhaal is over groei, selectie en verwerking.


Meer

1
Ontdek de theeplantages

De Eenhoorn zoekt, ontdekt, en selecteert de mooiste theeën van de wereld. De talloze nuances en variaties ontstaan door verschillen in jaargang, hoogte, grondsoort, en productiewijze. 

2
De theeplant 

Er zijn twee soorten theeplanten: Camellia sinensis en Camellia assamica. De Eenhoorn geeft de voorkeur aan thee geoogst van de Camellia sinensis vanwege haar delicate karakter.

3
Oogst 

Na een rustperiode begint in het voorjaar de theestruik opnieuw te groeien. De eerste jonge bladeren zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Het weinige zonlicht in dit jaargetijde zorgt ervoor dat de plant zijn aminozuren niet omzet in harde, bittere tannine. 

4
Selectie

De hoogwaardige thee heeft een zachte, zoete smaak en wordt met de hand geoogst. Alleen op die manier kunnen de verse scheuten van de oudere, bittere bladeren worden gescheiden.

5
Proces & bewerking

Na het plukken worden de theebladeren verwelkt en gerold om oxidatie te bevorderen, wat de smaak ontwikkelt. Na oxidatie worden de blaadjes gefixeerd en gedroogd, waarna ze worden gesorteerd op grootte   

6
Verpakt voor verzending

Uiteindelijk wordt de thee naar onze locatie in Kampen  vervoerd en hier verpakken we het. Een deel wordt verkocht als losse thee, terwijl een ander deel wordt verpakt in onze biologisch afbreekbare piramidezakjes