Ontdek de theewereld van Sri Lanka


Onze theespecialist Binet Brasser nodigt je uit om samen van de wereld van Sri Lankaanse thee te verkennen.  Zij heeft een mooie collectie theevariëteiten samengesteld, met elk hun eigen smaakpalet. Binet neemt je graag mee naar de mooie landschappen aan de voet van de Adam's Peak, waar deze thee duurzaam en kleinschalig wordt geproduceerd door Buddika, de  gepassioneerde eigenaar van Forest Hill tea. 

ONTMOET BINET

Mijn naam is Binet Brasser en ik ben sinds 2002 werkzaam als theesommelier bij De Eenhoorn. Onlangs heb ik een bezoek gebracht aan een theeproducent Buddika, eigenaar van Forest Hill tea.

Tijdens mijn verblijf heb ik een aantal dagen mogen meekijken in de wereld van duurzame, traditionele theeproductie. Buddika heeft me meegenomen in de intensieve productie van kwaliteitsthee en laten kennismaken met de vele werelden die met een kop thee gemoeid zijn. Ik heb diverse plantages bezocht, deelgenomen aan verscheiden proefsessies en kennis gemaakt met lokale theeboeren die werkzaam zijn voor Forest Hill tea.

Reis je mee?

 


Ontdek de Sri Lanka collectie

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
Theeproeverij • 20 april


Binet nodigt je uit voor een smaakvolle proefsessie van diverse theeën uit Sri Lanka op zaterdag 20 april. Binet onthult haar kennis rondom productie, verwerking en de uiteindelijke proefsessies. Laat je verrassen door pure smaken en ontdek verrassende combinaties tussen Sri Lankaanse thee en spijs!

Reserveer je plek!Forest Hill Tea

Tijdens mijn bezoek aan Sri Lanka heb ik diverse theeplantages bezocht onder leiding van Buddika. Zijn invloed op de boeren was duidelijk merkbaar. Zo heeft hij zich de afgelopen periode ingezet voor het onderwijzen van biologische theeteelt en het meer divers maken van gewassen. Dit naast thee ook kruiden zoals kaneel, kardemom en kruidnagel te verbouwen genereren boeren een extra inkomstenstroom. Daarnaast gaan deze kruiden goed samen met bijvoorbeeld zwarte thee. Een goed voorbeeld van het eindresultaat is onze Spicy Blend.

Het was prachtig om de nauwe betrokkenheid van Buddika te zien: of het nu gaat om de productie van thee, het samenwerken met boeren uit de omgeving of zijn inzet voor het duurzaam en respectvol omgaan met de grond en gewassen. Wil je de smaken en aroma's  van Sri Lankaanse thee in huis halen? Neem een kijkje in onze  collectie