Home - TheevanTseng

Shop hier onze meest verkochte theesoorten van Madame Tseng

KoffieTcacao heeft onlangs een artikel gepubliceerd in samenwerking met onze collega en interne theesommelier Binet Brasser. Samen brachten ze een bezoek aan het theehuis van Yu Hui Tseng, een van de vooraanstaande theemeesters van deze tijd.

Wist je dat De Eenhoorn het enige bedrijf is dat de thee van madame Tseng in Nederland mag verkopen? Daar zijn we stiekem best trots op! Madame Tseng beheert verscheidene robuuste theetuinen waar ze vol passie en toewijding zorgt voor de thee. Daarnaast opende ze in 1994 in Parijs haar eigen theehuis. 

Speciaal voor jullie hebben we onze meest verkochte theesoorten ven Tseng op een rijtje gezet.  

1. Xiu Qiu 

Jasmijnparels

Een witte thee gearomatiseerd met verse jasmijn. De jasmijnbloemen worden geplukt in kleine theetuinen, zodra de ochtenddauw is opgedroogd en dan gemengd met de theeknoppen. 


Shop

2. Si Ji Chun

Oolong

Deze thee is met de hand geplukt en daarna voor een klein percentage gefermenteerd. Hij heeft een mooie volle body met een zijdeachtige afdronk en een bijna tropische smaak: kokos, honing en kamperfoelie. 


Shop

3. Lapsang Souchong

Zwart gerookte thee

De Lapsang Souchong is een zwart gerookte thee. Deze thee is boven smeulend naaldhout gerookt. Dit proces van roken heeft voortdurend de aandacht nodig. Zo krijgt de thee een rokerig, robuust karakter.


Shop

5. Qi Lan

Oolong

In Guangdong, zuid-oost China, is deze thee met de hand geplukt, gekneusd, geoxideerd en daarna licht geroosterd boven een houtskool vuur. De warme kruidige van smaken van fruit, kardemom en kruidnagel blijven hierdoor behouden. 

Shop


4. Beauté Académique 

Oolong

In centraal Taiwan zijn de berghellingen zo stijl dat deze thee alleen met de hand wordt geoogst. De thee is wat meer gefermenteerd waardoor de warme donkere smaken van honing en karamel tot hun recht komen, maar ook lichte zoetheid van bruine suiker.

Shop